Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

αντιπαραβάλλειν και συνβάλλειν

 ο παρθενώνας της αθηνάς θεάς της σοφίας
[το παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-ερώ και αίρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
οοοοοοοοοοοοοοοοοο
[δημοσιεύυω mail που έλαβα]
Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, 
δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ...Ελλάδας ΜΑΣ.
Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:
1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος [κινεί την αιδώ=ντροπή][έκφυλος] και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία. Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής. Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα. Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ. 
Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν : AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!
5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- (1ος) ΧΡΥΣΟYΣ ΑΙΩΝ
21ος μ.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ;;;;; 
θέλω να προσθέσω ότι, ο 21ος αιώνας , πιστεύω και εργάζομαι γιαυτό, όπως τόσοι άλλοι εδώ και στον κόσμο , ότι θα είναι ο νέος 3ος χρυσούς αιώνας (ο 2ος χρυσούς αιώνας υπήρξε ο 6ος του βυζαντίου με το κτίσιμο του ναού της αγίας σοφίας το 532 και την οριστική νίκη-εδραίωση του χριστιανισμού) θα είναι ο 21ος αιώνας τόσο για την ελλάδα (πρώτα και πάνω απόλα-όχι δεν αστειεύομαι!) όσο και για τον κόσμο-ανθρωπότητα ολόκληρη (και που θα αρχίσει να φαίνεται "μετά ταύτα" τα σαθρά και κακά που βλέπουμε εδώ και παγκόσμια-οικουμενικά. πρώτα θα "καούμε" (πυρηνικά-υλικά) και εν συνεχεία θα φωτοφλογισθούμε (πυροφωτεινά-πνευματικά ). ο χρόνος δείχνει να γέρνουν-πέφτουν όλα εναντίον και πάνω μας, όμως η εξωτερικότητα είναι μεν η πραγματικότητα του "φαίνεσθαι", δεν είναι όμως η όντως αλήθεια του "είναι".
ο θεός, το καλόν και καθε υπηρέτης του καλού και της αλήθειας, δρούν με αφάνεια-σιωπηλά-ταπεινά και με απέραντη αγάπη και υπομονή, πρωτοποριακά και χάριν και υπέρ του κόσμου και του ανθρώπου, ο άλλος το κακόν-η αναλήθεια και κάθε μαριονέτα του κακού και της πλάνης, θορυβούν, φωνασκούν, κυμβαλίζουν, κάνουν επίδειξη δύναμης-γνώσης-πλούτου-πτυχίων-θέσεων εξουσίας και ότι άλλο παραπλανητικό-ανώμαλο-διαστροφικό-παράλογο , για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού τους-του κόσμου-των καταναλωτών-των εχόντων γνώμη για όλα-των μοδίστρων-καφετζούδων-αστρολόγων-ΜΜΕ-ειδικών τρέχα γύρευε ..και βγάλε.[ή βάλε όλους τους ζαβούς-όντως στραβούς κλπ].
συνεπώς όποιος θέλει να έχει βλέμμα-όραση διεισδυτική και διακριτική των 2 αυτών καταστάσεων δεν θα πρέπει να αρκείται στην εξω-τερική παρατήρηση μόνο αλλά και να προσπαθήσει μέσα απο τον εαυτό-την ψυχή και το πνεύμα του, να μυρίσει και να οσφρανθεί την παγκόσμια ψυχή και το πνεύμα του κόσμου αλλά και του ουρανού. τότε θα δη ότι τα φαινόμενα-τα καθημερινά απατούν-παραπλανούν  και ότι η αλήθεια-αληθινή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, ακριβώς γιατί η φύση του καλού είναι αφανής αλλά παρούσα, είναι σιωπηλή αλλά και κραυγάζουσα, είναι ταπεινή αλλά και θαυμαστή-μεγαλειώδης, είναι υπομονητική αλλά και πανίσχυρη.
"οψόμεθα εις φιλίππους" ..και τα πουλάκια θα εξακολουθήσουν να κελαϊδούν την ανατολή καθε πρωϊνό παρότι ο άνθρωπος κοιμάται...τον ύπνο του θανάτου!
ναι έτσι ήταν πάντα και για τους μεν και για τους δε.
χαίρω!
ψψψψψψψψψ

Δεν υπάρχουν σχόλια: