Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

το πέτρινο γένος των ελλήνων

ο ομφαλός λίθος σύμβολο της αιώνιας αλήθειας
και της αλύσου των ουράνιων εκλεκτών πνευμάτων στην γη
[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
ΛΑΣ=λίθος=πέτρα και λάας=λίθοι
ΕΛΛΑΣ=έλ + λάς= ελιος λίθος=ηλιακός λίθος=θείος λίθος
λίθος :σύμβολο ουράνιο και ηλιακό, της σοφίας-σταθερότητος, του αναλλοίωτου και αιώνιου, του αμετακίνητου και ισχυρού, του ακατάβλητου, της προστασίας, του ανεκτίμητου-πολύτιμου λίθου και αδαμάντινου χαρακτήρα-προσωπικότητος όσον αφορά τον άνθρωπο. σύμφωνα με τον ορφέα οι λίθοι-και η γνώσις των αρετών τους είναι "δώρον Διός".
λίθοι-οίκος
λίθοι-ναός
λίθοι-πολύτιμοι/κοσμήματα
λίθοι-διαυγείς
λυδία λίθος
λίθοι-ψηφίδες/ψηφιδωτά
λίθος-λευκή ψήφος
λίθοι-διαλογισμός
λίθοι-ενεργειακοί
λίθοι-καθαρτήριοι
λίθοι-ιαματικοί
λίθοι-χρωμάτων
λίθοι-ιεροί
κλπ
η εξ αποκαλύψεως ιερή παράδοση (ιερός λόγος) των ελλήνων για την καταγωγή τους λέει ότι μετα την απόφαση του πατέρα Δία (νόμος) να καταστρέψει το άνομο γένος των ανθρώπων, με την θέληση του διασώθηκαν 2 εκλεκτοί του ενα άρρεν και ένα θήλυ, το έλληνον ζεύγος : Δευκαλίων-Πύρρα, οι οποίοι αμέσως μόλις τα νερά απεσύρθησαν και βγήκαν απο την κιβωτό της σωτηρίας τους, προσευχήθηκαν στον Δία ο οποίος εισάκουσε την προσευχή τους και απέστειλε τον ερμή να τους ρωτήσει τι θέλουνε ως Δώρον εκ μέρους του. εκείνοι είπανε στον ερμή ότι θα θέλανε να ξαναδημιουργήσουν το ανθρώπινο γένος. το αίτημα-θέληση τους εισακούσθηκε απο τον πατέρα των θεών ο οποίος τους υπέδειξε τον τρόπο: να λάβουν πέτρες εκ της γης και να τις πετάνε πίσω τους καθώς θα περπατάνε. αυτό και έγινε, οι πέτρες του Δευκαλίωνα γινόντουσαν άνδρες και της Πύρρας γυναίκες και έτσι δημιουργήθηκε το γένος των ελλήνων-ο ΛΑΟΣ και κατ επέκταση και το γένος των ανθρώπων αλλά και εκ των 2 εκλεκτών προέκυψαν και οι ΒΑΣΙ-ΛΕΙΣ =βάση-λαού. (συνεπώς όλη η λευκή φυλή είναι "σπορά" των ελλήνων) .(άλλη παράδοση λέγει ότι η πρώτη πέτρα του Δευκαλίωνα ήταν ο έλλην ο οποίος στην κανονική παράδοση είναι υιός του Δευκαλίωνα που είναι υιός του Προμηθέα. παιδιά του έλληνα είναι ο Δώρος ο Ξούθος (ο ίων)  και ο Αίολος) .
ΑΘΗΝΑ: (αθηνά-αθήνα)= η θεά της σοφίας διαγωνίσθηκε με τον θεό της θάλασσας (άλς) Ποσειδώνα, πάνω στον ιερό βράχο της ακροπόλεως (συμπαγής βράχος-πέτρα, πέτρινος λόφος-λίθος) για το ποιός θα λάβη υπο την προστασία του την πόλη και το γένος των ελλήνων, όπου καί κέρδισε η Αθηνά προσφέροντας το δώρο της ελιάς προς τους κατοίκους της πόλεως η οποία έλαβε και το όνομα της αθήνα-εκ του αθηνά .
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ: ο λίθος της Αθηνάς τον οποίο έριξε με το χέρι της η θεά εναντίον εισβολέων στην αθήνα για να προστατεύσει τους κατοίκους της πόλεως της .
ΑΠΟΛΛΩΝ: στο ιερό μαντείο του τούς Δελφούς υπήρχε εγκατεστημένος (με εντολή του πατέρα Δία) ο ομφαλός δηλαδή ο ιερός λίθος που υπο-δήλωνε απτά το σημείο (δάκτυλος) όπου γινόντουσαν φανερές οι θείες βουλές και οι χρησμοί-εντολές του θεού του φωτός απόλλωνα .
ΚΡΟΝΟΣ-ΡΕΑ: η Ρέα δίνει στον σύζυγο της Κρόνο (Τιτάνες) να φάει αντί του Δία μια "σπαργανωμένη" ως βρέφος πέτρα (η πέτρα Δίας) καί έτσι διασώζεται "ο μελλοντκός" πατέρας θεών και ανθρώπων. (ο οποίος εν τέλει μεγαλώνει στην κρήτη και το ιδαίον άντρον).
ΘΗΣΕΑΣ: η αρχή της ηρωϊκής του ζωής ξεκινάει με το σήκωμα του βράχου (εκ του βριάω=ισχύω=ισχυρός λίθος) όπου έλαβε το ξίφος και τα πέδιλα του πατέρα του Αιγέα που κάποτε αυτός είχε κρύψει προγνωρίζοντας την μελλοντική τύχη-πεπρωμένο του γυιού του Θησέα.
πέρας του Α' μέλους
http://stigmes.gr/br/images/minosring.gif
 σφραγιδόλιθος-ο φερόμενος ως το δακτυλίδι του Μίνωα

Δεν υπάρχουν σχόλια: