Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

η Πίστις και ο Πιστός της Αλήθειας


[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
(δες και)
ΠΙΣΤΙΣ- ΑΛΗΘΕΙΑ :
σύνοψη- χρυσή τομή : (Ιωάν. 8:31-32 ελεγεν ουν ο ιησους προς τους πεπιστευκοτας αυτω ιουδαιους εαν υμεις μεινητε εν τω λογω τω εμω αληθως μαθηται μου εστε. και γνωσεσθε την αληθειαν και η αληθεια ελευθερωσει υμας) .
ειπεν αυτη ο ιησους :
εγω ειμι η αναστασις και η ζωη 
ο πιστευων εις εμε 
καν αποθανη ζησεται 
και πας ο ζων και πιστευων εις εμε 
 ου μη αποθανη εις τον αιωνα .
(Ιωάν. 11:25-26) 
(Ιωάν. 14:5-6 λεγει αυτω θωμας κυριε ουκ οιδαμεν που υπαγεις και πως δυναμεθα την οδον ειδεναι .λεγει αυτω ο ιησους εγω ειμι η οδος και η αληθεια και η ζωη ουδεις ερχεται προς τον πατερα ει μη δι εμου).
Η ΠΙΣΤΙΣ στην ΑΛΗΘΕΙΑ δημιουργεί ΠΙΣΤΟΥΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ανθρώπους, δηλαδή έμπιστους στο έργο του θεού στον κόσμο και αληθινούς εργάτες- συνεργάτες του έργου αυτού .
Π= πνευματικός
Ι= ισχυρός
Σ= συγχωρητικός
Τ= ταπεινός
Ο= οφειλέτης (τοις πάσι)
Σ= συνεργάτης (σιωπηλός και συνδεδεμένος με τον θεό και το έργο του)(2 ιχθείς συνδεδεμένοι- σιγή ιχθύος) .
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ= σωφία-σοφός
ΙΣΧΥΡΟΣ= ισχύς αληθείας-ισχυρός ,αληθινός
ΣΥΓΧΩΡΗΤΙΚΟΣ= αγάπη-δίδων άφεση-συγχωρητικός
ΤΑΠΕΙΝΟΣ= χωρίς εγωϊσμό-ατομισμό= ταπεινός-κύριος εαυτού
ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ= πάροχος-αγαπών αλληλέγγυος-αδελφός-ελεήμων
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ= συνεργάτης του θεού στον κόσμο, οικουμενικός απόστολος, αληθινός εντεταλμένος- απεσταλμένος του θεού στον κόσμο .
Π- ΙΣΤΟΣ και ΧΡ- ΙΣΤΟΣ : π= πύλη πνεύματος (πνευματική πόρευση πιστού προς το πνεύμα της αληθείας) χρ= χρίσμα χάριτος χριστού (επιπρόσθετη χάρις, χαριτοδότηση, χρίσις ακόλουθου της αγάπης του χριστού) .
ΑΛΗΘΕΙΑ= ο πατήρ θεός: πνεύμα σωφίας και λόγος αγάπης
ΠΙΣΤΙΣ= πίστις στην αλήθεια-πνεύμα της αληθείας
ΠΙΣΤΟΣ= πνευματικός ακόλουθος του λόγου-πνεύματος του θεού, ο αληθινός άνθρωπος- αδελφός-βιωματικά αυτοπνευματούμενος μαθητής,παραδειγματικός διδάσκαλος της αλήθειας και της πίστης προς τον θεό.
ΠΙΣΤΙΣ= π-ΙΣ-τ-ΙΣ= ΙΣΙΣ (θεά της αλήθειας-ισότητος των όντων) + Π= πνεύμα + Τ=τέλειον , συνεπώς η πίστις είναι η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΕΤΩΝ που αποκαλύπτουν την θεά ίσιδα- ισότητα- αλήθεια δηλαδή το τέλειο πνεύμα της αληθείας το οποίο εξισώνει όλα τα όντα- πνεύματα αφού όντως όλα εκπορεύονται απο τον κύκλο του θεού ως ακτίνες-πνεύματα θεού .
Π-ιστός= είναι αυτός ο οποίος πνευματικά, κατά θεόν, είναι ο ιστός- σημαία- αλήθεια του Π= πνεύματος της αληθείας, στον κόσμο-γη . (είναι μαθητής- ακόλουθος του χριστού- αγίου πνεύματος, καλός και σοφός, δοτικός και δίκαιος, πιστός και αληθινός στον λόγο και τον τρόπο του .
ΠΠΠΠΠΠΠ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: