Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Αλέξανδρος ο Μέγας 3

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
 ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 19/8/356 (6/8/356 ιουλιανό ημερολόγιο) και πέθανε στις 13/6/323 πχ (31/5/323 ιουλιανό ημερολόγιο) δηλαδή σε 78 ημέρες θα έκλεινε τα 33 του χρόνια .
ήταν γιός του (Δία- θεός) Φιλίππου (άνθρωπος) και της Ολυμπιάδας (βασίλισσας- ιέρειας των καβείρων) . το όνομα του σημαίνει ΑΛΕΞ-ω = αποδιώχνω- αποκρούω- νικώ + ανδρος = άνθρωποι άνδρες-ανδρείοι μαχητές- πολεμιστές : ο Αλέξανδρος είναι αυτός που νικά-αποκρούει τούς άνδρες-ανδρείους δηλαδή είναι ΑΝΙΚΗΤΟΣ- ΝΙΚΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ  .το όλο έργο του Αλέξανδρου ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ :ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ- ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. αυτό ακριβώς το έργο, σε μία ευθεία υπηρέτησε (απο αυτόν ξεκίνησε) ο ΜΕΓΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (σωκράτης-πλάτων-αριστοτέλης= ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο τύπος του οικουμενικού νικητή ανθρώπου) .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
γεννήθηκε στην ΠΕΛΛΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Π-ΕΛΛΑ (ελλά-ς) = ΕΛΛΑ σημαίνει έδρα και Π = του Π-νεύματος
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ= εκ του Μακεδνός=σημαίνει Υψηλός αλλά και Μάκος= Μήκος-Μακρύς αλλά και Μάκαρ= ευδαίμων- ευτυχής- όλβιος- μακάριος (Υψηλή καταγωγή Μακραίωνη βασιλεία και Μακάριο ον) .
MENKA(H)URE=ο Μυκερίνος =σημαίνει Μακάριος αλλά και υιός θεού (είναι το ίδιο πνεύμα με τον Αλέξανδρο- Αχιλλέα) .
MAGEDA= η Μακέδα, η βασίλισσα του Σαβά-τού νότου (αγαπημένη του βασιλιά Σολομώντα που ως ζεύγος και οι δύο είναι οι ουράνιοι γεννήτορες των ανθρώπων) .(Ματθ. 12:42: Η βασίλισσα του νότου θέλει σηκωθή εν τη κρίσει μετά της γενεάς ταύτης και θέλει κατακρίνει αυτήν, διότι ήλθεν εκ των περάτων της γης διά να ακούση την σοφίαν του Σολομώντος, και ιδού, πλειότερον του Σολομώντος είναι εδώ). ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ= καταγόταν απο (την γενιά του πατέρα του) τον ΗΡΑΚΛΗ ο οποίος με την σειρά του καταγόταν τόσο απο βασιλιάδες (Αλκμήνη και Αμφιτρύων) όσο και απο τον ίδιο τον ΔΙΑ- πατέρα των θεών (όπως και ο απόλλων και ο αλέξανδρος) . Απο την μητέρα του η οποία ήταν και πριγκίπισσα (απο το γένος των Βασιλέων Μολοσσών της Ηπείρου οι οποίοι καταγόντουσαν απο τον ΑΧΙΛΛΕΑ ) και βασίλισσα αφού ήταν γυναίκα του βασιλιά Φίλιππου και τέλος ήταν αρχ-Ιέρεια των Καβείρων της Σαμοθράκης, μεμυημένη στα υψηλότερα μυστήρια του αρχαίου ελληνικού κόσμου .
οι πρώτοι έλληνες οι οποίοι έφεραν το όνομα-προσωνύμιο "ΕΛΛΗΝΕΣ" ήταν οι κάτοικοι της ΦΘΙΑΣ ή ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ (εύφορη Φθία-μάκαρες θεοί) δηλαδοί οι μυρμιδόνες του ΑΧΙΛΛΕΑ ο οποίος είναι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι αυτός που πρώτος επέβαλε τον όρο "ΕΛΛΗΝΕΣ" για όλους τους κατοίκους της χώρας-ελλάδας η οποία καθιερώθησε πλέον στην συνείδηση των κατοίκων της (δαναοί- ίωνες- γραικοί- θεσαλλοί- ηπειρώτες- μακεδόνες κλπ) ως ΕΛΛΑΔΑ- ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. με όλους τους έλληνες εκστράτευσε ο Αλέξανδρος κατα του Δαρείου στην Περσία και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΔΙΕΔΙΔΕ (και όχι τον Μακεδονικό- που είναι ένα μέρος του ελληνικού πολιτισμού). ο ίδιος ο Αλέξανδρος είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη απο τα Στάγειρα ο οποίος είχε Δασκάλους τον Αθηναίο Πλάτωνα και Σωκράτη τους κατεξοχήν διδασκάλους του έθνους των Ελλήνων-Πανελλήνων.
ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πέθανε στην Ασία στην πόλη της Βαβυλώνας στα ανάκτορα του Ναβουχοδονόσορα του Β'. μέχρι σήμερα αναζητείται ο Τάφος του (είναι καλά φυλαγμένος γιατί όταν έρθει η ώρα θάχουν πλέον τελειώσει όλα- όλοι οι άνθρωποι της γης θα γνωρίζουν την αλήθεια και το σχέδιο του θεού γιαυτούς) . λίγο πριν πεθάνει το 324 πχ στην Ιόππη (ώπις) της ασσυρίας στην Ασία και σε ένα δείπνο με καλεσμένους όλους τους αξιωματούχους όλων των φυλών της αυτοκρατορίας του εκφώνησε τον όρκο αυτό, μνημείο αλήθειας αγάπης και σοφίας που δείχνει πόσο ενσυνείδητος ήταν ώς προς την αποστολή και το έργο του θεού στην γη που και ο ίδιος έλαβε εντολή να υπηρετήσει μέρος αυτού .
Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη.Όλοι οι θνητοί, απ'εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή. Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών,ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν.Τους καταμερίζω μ'ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή. Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας,είναι χειρότερος από Βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα,παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας. Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη,αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σαςνα μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ'αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς. Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι.Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης.
ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ και τώρα ήρθε η ώρα η ανθρωπότητα να κατανοήσει το έργο του και να το συνεχίσει βασιζόμενη και στην αποκάλυψη της τρίτης διαθήκης του πνεύματος του παρακλήτου που είναι κατα βάση το έλληνον πνεύμα, μέλος του οποίου και σώμα πνευματικό αποτελεί ο Αλέξανδρος . "οψόμεθα εις Φιλίππους". 
πέρας 3ου μέλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: