Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Αλέξανδρος ο Μέγας 4

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ο Αλέξανδρος υπήρξε και είναι ο τύπος του οικουμενικού ανθρώπου,
έμεινε δε στην ιστορία ως ο Αλέξανδρος ο Μέγας
.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ= 99
Ο ΜΕΓΑΣ= 54
---------------------
153
Ο 153 είναι ο αριθμός του Υδροχόου (153 ιχθείς)

Υδροχόος= Γ' εποχή- διαθήκη
η τρίτη διαθήκη είναι η Ω-μέγα τελευταία Διαθήκη του θεού προς την ανθρωπότητα της γης και ενώ είναι μία η τρίτη κατα σειρά εντούτοις ειναι τριπλή διότι ως ΠΝΕΥΜΑ-τική εμπεριέχει και περιλαμβάνει και τις προηγούμενες δύο (1η και 2η ) και επομένως Γ=α+β+γ . ο Αλέξανδρος ως όνομα και ως έργο αλλά και ως πνευματική οντότης (ουράνιος εκλεκτός) σχετίζεται με το έργο της Γ' διαθήκης και θα είναι ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής (όπως υπήρξε και την πρώτη εποχή- Αχιλλέας- αλλά και την Δεύτερη- Αλέξανδρος ) .
τι σημαίνει πνευματικά Πρωταγωνιστής ;
σημαίνει ότι το πνεύμα αυτό (άλυσος πνευματική) είναι και θα είναι ο Ειρηνικός Κριός έναντι του κακού που εκδηλώνεται και θα εκδηλώνεται τώρα την τρίτη εποχή, σημαίνει ότι η πνευματική αυτή άλυσος των όντων αυτών (ολότητα) με ιδιαίτερη αυταπάρνηση- αλτρουϊσμό- αυτοθυσία θα ενεργήσει ώστε το έργο της Γ' διαθήκης να γνωστοποιηθεί να ερμηνευθεί να κατανοηθεί να εξαπλωθεί σε όλη την γη- κόσμο- ανθρωπότητα .
τι σημαίνει κοσμικά-κοσμικός πρωταγωνιστής ;
σημαίνει ότι το (κάθε συγκεκριμένο) ανθρώπινο ον που επιδιώκει να παίξει ή να κατακτήσει ένα οποιοδήποτε κοσμικό πρωταγωνιστικό ρόλο (στην κοινωνία) πρώτιστα ενδιαφέρεται α) για την εξυπηρέτηση ατομικού ιδιοτελούς σκοπού- συμφέροντος-του β) για την απόκτηση παντί τρόπο χρημάτων και γ) για την ατομική αυτοπροβολή-διαφήμηση-δόξα του . το σύνολο των τριών επιδιώξεων μπορεί να αποδοθεί με την επιδίωξη κατάληψης εξουσίας (κοινωνικής- πολιτικής- επιστημονικής- καλλιτεχνικής κλπ) . ευνόητο είναι ότι το συμφέρον το χρήμα η φήμη-φιλόδοξη αυτοπροβολή και εν γένει καθε μορφή εξουσίας δεν χαρίζεται σε κανένα παρα μόνο στούς προσκυνούντας το χρήμα την εξουσία τον κόσμο το κακό και κάθε τι κακό- σαθρό- ανήθικο- αφύσικο- ασύμμετρο-παράλογο- κλπ προκειμένου να επέλθει το ποθούμενο που είναι η αναγνώριση η καταξίωση η αναρρίχηση στα ανώτερα στρώματα της κοσμικής εξουσίας (που τα άλλα της ονόματα είναι: αδιαφάνεια- διαφθορά- διαπλοκή- εξαγορά- προδοσία- υποκρισία- ψεύδη- κλοπές- τρομοκρατία- αδικία- φόνοι- φαρμακείες- παραπλάνηση- δόλος- ενέδρα- εξαπάτηση- ληστεία- διαβολές- πονηρές διαρροές- καρφώματα- θανάσιμοι ανταγωνισμοί- εξολόθρευση αντιπάλων- εχθρότητα- κακία -μίσος  κλπ δηλαδή όλες οι κεφαλές της λερναίας ύδρας συν τα παιδιά και τα εγγόνια και δισέγγονα-τρισέγγονα) .
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ = 153
153= Η ΥΔΡΟΧΟΪΚΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΗ ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ-ΔΙΑΘΗΚΗ
ΑΛΕΞ-ΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ=
ΑΝΔΡΟΣ= ΑΝΔΡΑΣ-ΑΝΔΡΕΙΟΣ= ΑΡΡΕΝ= ΣΟΦΙΑ
ΜΕΓΑΣ= Ω-ΜΕΓΑ= σημαίνει το Μέγα αλλά και το Τέλος ακριβώς ότι συμβολίζει και είναι η Γ' διαθήκη του θεού προς τον άνθρωπο της γης (η μεγάλη= πνευματική και τελευταία= τελειοποιός =τετέλεσται) .
ΑΛΕΞ = ΑΛ (το όνομα της αλήθειας= ΑΛ-η θεία) + ΕΞ = έξι = ο αριθμός της Τελειότητος= ένωσης του πνεύματος της γης και του ουρανού (θεός-άνθρωπος) .
συνεπώς ΑΛΕΞ= αποδιώχνω= Νικώ και Αλ= Αλήθεια και έξ= Τελειότης .
ΑΛΕΞ= Η ΝΙΚΗ-ο νικητής Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΣ
ΑΝΔΡΟΣ= Η ΣΟΦΙΑ-το αιώνιο άρρεν
Ο= Ο ένας και μοναδικός-ΚΥΚΛΟΣ (σχήμα)
ΜΕΓΑΣ= Ωμέγα= Γ= Τρίτη και Τελευταία Διαθήκη (αλήθεια)
αυτο δεν αποδεικνύει και ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ) ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ;
Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη. Όλοι οι θνητοί, απ'εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή. Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών,ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν.Τους καταμερίζω μ'ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή. Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας,είναι χειρότερος από Βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα,παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας.
Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη,αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σαςνα μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ'αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς. Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι.Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης.
 
ΣΚΟΠΟΣ Η ΕΥΤΥΧΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ- ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ- ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ
ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΚΟΠΗ- ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ- ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΚΟΙΝΟΙ ΝΟΜΟΙ- ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ- ΕΝΑΡΕΤΟΙ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΨΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ
ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΥΕΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ
ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ-Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΟΛΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ- ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ
Ο ΜΟΝΟΣ ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΟΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΝ .
αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι τόσο το όνομα (και το οικουμενικό έργο που εξετέλεσε) όσο και η παρακαταθήκη του όρκου που μας άφισε ο άλέξανδρος (σφραγίδα της τρίτης διαθήκης) δείχνουν-περιγράφουν συνοπτικά το περιεχόμενο της τρίτης του θεού διαθήκης η οποία παρόμοια εξαγγέλλει και προτρέπει τον τριτάνθρωπο της τρίτης περιόδου : α) να φροντίσει την ηθική του αυτοτελείωση δια της αγάπης β) να κατορθώσει την πνευματική του τελείωση δια της πνευματικής σωφίας και γ) να επιτελέσει δημιουργικά την μυητική του τελείωση δια της υπηρέτησης της αλήθειας και του έργου του θεού στον κόσμο . οι τρείς αυτές διαβαθμίσεις της τελειότητος του ανθρώπου και της ανθρωπότητος στο σύνολο της, σταδιακά θα οδηγήσουν στην εγκατάσταση της βασιλείας του θεού στην γη.
τι είναι η βασιλεία του θεού ;
είναι η εν παντί ενότητα ανθρώπων δια της αλήθειας- αγάπης- σωφίας του θεού, είναι η εγκαθίδρυση της ελευθερίας της δικαιοσύνης και της ειρήνης στην γη-κοσμο-ανθρωπότητα . αυτό ακριβώς ήταν που εμπνεύσθηκε (προ χριστού) ο αλέξανδρος εξαγγέλλοντας την οικουμενική κοινοπολιτεία του δίνοντας και δείχνοντας τον δρόμο της ευτυχίας και ειρήνης δια της αρετής, της ισότητας της πολιτων, της διοίκησης των αρίστων, της κοινοπολιτείας, της οικουμένης η οποία θα κατοικείται απο ένα λαό-έθνος που θα επιδιώκει την προκοπή δια της αρετής που θα πιστεύει και σέβεται και αγαπά τον θεό ως πατέρα όλων των ανθρώπων, της συμμετοχής και συνεταιρισμού όλων των συμπολιτων της κοινοπολιτείας και που ο κοινός όρκος θα είναι η αγάπη η οποία θα επιλύει τις ανακύπτουσες διαφορές αντί των όπλων και του πολέμου .
πέρας Δ' μέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: