Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Αλέξανδρος ο Μέγας 5

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
ο ήλιος- το ρόδο του ήλιου- ο ηλιακός ρόδακας αποκάλυψη του πνεύματος της σοφίας του ήλιου-λόγου-ρόδου και έμβλημα- σημαία- σύμβολο του οίκου των Ηρακλειδών και Αιακιδών (απο όπου κατάγονταν οι Μακεδόνες Βασιλείς και ο Φίλιππος με τον Αλέξανδρο αλλά και οι Ηπειρώτες- Αθηναίοι- Θεσσαλοί- Ιλλυριοί βασιλείς)
(δες και)
Αλέξανδρος ο Μέγας 4
Αλέξανδρος ο Μέγας 3
Αλέξανδρος ο Μέγας 2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ= Ο ΝΙΚΗΤΗΣ-ανίκητος
ΦΙΛΙΠΠΟΣ=Ο ΙΠΠΟΤΗΣ-τοξότης
ΟΛΥΜΠΙΑΣ= Η ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ-φωτεινή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ= ΓΗ ΜΑΚΑΡΙΑ (ελλήνων δωριέων) (μακεδνός σημαίνει «υψηλός» ή «μεγάλος» ή «μακρύς» αλλά και ΜΑΚΑΡ= μακάριος, η λέξη μακάριος ετυμολογικά έχει τη ρίζα της στη λέξη μάκος = μάκρος – μεγάλος – ευτυχής, εξ ου και η λέξη Μακεδών = ψηλός-ευτυχής άνδρας. Μακάριος λοιπόν έχει την σημασία του «ουράνιος- ευδαίμων- ευτυχής άνθρωπος». 
ΑΣΤΗΡ 16 ΑΚΤΙΝΩΝ-  «ΜΑΚΕΔ(ό)ΝΩΝ ΗΛΙΟΥ ΡΟΔΟΝ» :
αστήρ= ο ήλιος (ο οποίος έχει "κατέβει" στην γη) δηλαδή ο εκλεκτός απεσταλμένος (σωτήρας- με έργο αποστολής οικουμενικό- όπως ήταν του Φιλίππου και εν συνεχεία του Αλέξανδρου) ο οποίος φέρει μέσα και έξω του το σύμβολο του ΧΡυσού Ηλιου-Ρόδου με 16 ακτίνες-πέταλα .
16 ΑΚΤΙΝΕΣ-πέταλα :
1=μονάς= θεός
6= εξάς= τέλειον ανθρώπινον πνεύμα-θεάνθρωπος
16= 1+ 6= 7 = νόμος- κύριος του νόμου άνθρωπος
16= 4 χ 4 = το έργο του εκλεκτού συνοψίζεται στο να καταστήσει ολόκληρη την γη- κόσμο ( + ) ένα Βασίλειο-Κήπο- Πόλη Τετράγωνη δηλαδή απόλυτα οχυρωμένη και προστατευμένη απο το κακό και τις επιθέσεις του : και λέγει η αποκάλυψη στο τέλος της- που είναι το τέλος του κόσμου και η ευτυχής- επιτυχής κατάληξη των ανθρώπων στην δημιουργία της βασιλείας- βασιλεύουσας πόλεως του θεού στην γη (ναός θεού) : "Καὶ ἡ πόλις τετράγωνος κεῖται, καὶ τὸ μῆκος αὐτῆς ὅσον καὶ τὸ πλάτος. καὶ ἐμέτρησε τὴν πόλιν ἐν τῷ καλάμῳ ἐπὶ σταδίους δώδεκα χιλιάδων· τὸ μῆκος καὶ τὸ πλάτος καὶ τὸ ὕψος αὐτῆς ἴσα εστί "
ο 4 είναι τετράγωνο του 2 (2χ2=4) και ο 16 είναι τετράγωνο του 4 (4χ4=16). αυτό σημαίνει ότι ο 2 (δυά-δικότης καλού (+1) - κακού (-1) ) υψώνεται στην 2η δύναμη (επίδραση δημιουργική) που είναι η δημιουργική δυάς αγάπη- σοφία και σχηματοποιεί τον 4 = τετράγωνο ή σταυρός που αποτελεί χώρο- περιβάλλον- σημείο εκκίνησης του έργου, εν συνεχεία στο δημιουργημένο τετράγωνο (περιβάλλον δισύνθετο καλού- κακού) επιδρά δημιουργικά- πολλαπλασιαστικά εκ δευτέρου η δημιουργική δυάς επιφέροντας το αποτέλεσμα 16 ή 4 χ 4 ή 8 χ 2 . το περιβάλλον- συνθήκες 4 (σταυρός- ισορροπία καλού κακού) ανατρέπεται επι το δημιουργικότερο και πολλαπλασιαστικά εναρμονίζεται (8) με την φύση της δημιουργικής δυάδος : 8 δυάδες= πολλαπλή πολλαπλασιαστική δύναμη της δημιουργικής δυάδος (2) στο υλικό επίπεδο (4) με αποτέλεσμα δημιουργία συνθηκών παρόμοιων με το ψυχικό-αρμονικό επίπεδο (8) το οποίο είναι δημιουργικά διπολικό (2) (2χ8= 16) και (2χ2=4 2χ4=8 2χ8=16 και 4 χ 4=16 βλέπουμε μία δημιουργική δράση- επίδραση της δημιουργικής δυάδος τόσο στον 2 όσο και στον 4 και τον 8 με κατάληξη δημιουργική τον 16 άκτινο αστέρα- λόγο ο οποίος εγκαθίσταται ως αλήθεια- αγάπη- σοφία (τριπλή δράση της δημιουργικής δυάδος στον 2 στον 4 στον 8 με κατάληξη τον 16 : ο 4 διπλάσιος του 2 και ο 8 διπλάσιος του 4 και ο 16 διπλάσιος του 8 : αυτό σημαίνει αύξησις- πρόοδος- ανέλιξη- πνευμάτωση με την σφραγίδα του νόμου (1+6=7) της δικαιοσύνης- ανταπόδοσης επί των δράσεων-πράξεων αυτών της δημιουργικής δυάδος) στον κόσμο (4) εν-καθιστώντας τον πόλη θεού- Καὶ ἡ πόλις τετράγωνος κεῖται (4χ4).
ΕΔΕΜ-κήπος=4ΓΡ
ΑΔΑΜ-άνθρωπος=4ΓΡ (και κόσμος= Α_Δ_Α_Μ)
4 ΠΟΤΑΜΟΙ=Γεών-Φισών-Τίγρης-Ευφράτης
ΑΝΘΡΩΠΟΣ=άρρεν+θήλυ= 8ΓΡ (Χ2=16)
ΑΔΑΜ-4ΓΡ + ΕΥΑ-3ΓΡ=7ΓΡ (16= 1+6=7).
4= 1+2+3+4= 10 = Δένδρο γνώσεως
16= 1-16= 136 =
1=θεός
3=πνεύμα-τριπλή δημιουργία
6=ενότητα πνεύματος θεού(3) και τριπλής δημιουργίας(3)
-------------
10 = δένδρο ζωής
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ= 10 ΓΡ= 4
Ο ΜΕΓΑΣ= 6 ΓΡ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ= 16 ΓΡ
(όπως έμεινε στην ιστορία- οικουμένη γνωστός ο Αλέξανδρος)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ= 8 ΓΡ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ=8 ΓΡ
-------------------------
8+8 =16 ΓΡ (ζεύγος άρρενος-θήλεως=γονείς)
συνεπώς το έργο του ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ προετοιμάστηκε ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ απο τους γονείς του Φίλιππο- Ολυμπιάδα και ολοκληρώθηκε εντελώς (την εποχή εκείνη) από τον Αλέξανδρο. Το έργο αυτό ήταν να λάμψει ως πυρσός- ήλιος πυροφωτός το ΕΛΛΗΝΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ ΔΩΡΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΛΛΑΣ: ουράνια κιβωτός αλήθειας του πνεύματος της ανθρωπότητος) και να διαδοθεί η μύηση του ελληνικού πνεύματος με την μορφή του λόγου-γλώσσας-πολιτισμού (αρετές-αξίες-τρόπος ζωής- επιστήμες-φιλοσοφία- θρησκεία- μύηση στα ελληνικά πνευματικά μυστήρια κλπ). το έργο αυτό έγινε με εντολή τού Άρχοντος Χριστού και είχε την κάλυψη του ουρανού-πνεύματος των γεννητόρων (που άλλωστε φορείς του πνεύματος αυτού ήταν ο Φίλιππος και η Ολυμπιάς. ο 16 ΚΤΙΝΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ είναι και θα παραμείνει στους αιώνες το κατεξοχήν σύμβολο του ΗΛΙΟΥ-ΡΟΔΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ και η αλήθεια του θα οδηγεί την ανθρωπότητα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της. περίληψη της αλήθειας αυτής έδωσε ο Αλέξανδρος όταν υποχρέωσε τους αξιωματούχους του να δώσουν τον όρκο της αγάπης στην Ιόππη (ώπη= 800+80+8=888= ιησούς) . αυτή είναι η πεμπτουσία του έργου του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, το να γίνει η γη μια πόλις-κήπος-ναός ισότιμων ενάρετων ανθρώπων. (σημ: τα κολω-κύθια στους σκοπιανούς) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: