Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Α Δ Α Μ

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
ο ΑΔΑΜ είναι ο ΚΟΣΜΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Α
Ι
Ι
Δ------------------Α
Ι
Ι
Μ
ΑνατολήΔύσηΑρκτοςΜεσημβρία
(Αρκτος=Βορράς Μεσημβρία=Νότος)
ΑΔΑΜ=4 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ=ΚΟΣΜΟΣ-ΓΗ 
 Γέν. 2:7 και επλασεν ο θεος τον ανθρωπον χουν απο της γης και ενεφυσησεν εις το προσωπον αυτου πνοην ζωης και εγενετο ο ανθρωπος εις ψυχην ζωσαν
Ιώβ 33:4-6 πνευμα θειον το ποιησαν με πνοη δε παντοκρατορος η διδασκουσα με εαν δυνη δος μοι αποκρισιν προς ταυτα υπομεινον στηθι κατ εμε και εγω κατα σε εκ πηλου διηρτισαι συ ως και εγω εκ του αυτου διηρτισμεθα(συναρμοσθήκαμε-δημιουργηθήκαμε)
 πνοή=πνεύμα θείον
χούν= χώμα-ύλη
ψυχή ζώσα=ψυχή-αιθήρ
(σημ: απουσιάζει η νόηση-διάνοια η οποία πράγματι δεν αποτελεί συστατικό του τρισυνθέτου ανθρώπου αλλά κατοπινή του εκδήλωση διανοητική όσο αυτός μεγαλώνει σε ηλικία παιδεία γνώση εμπειρία του κόσμου και του περιβάλλοντος εντός του οποίου ζη και διαπαιδαγωγείται)
ΑΔΑΜ=σημαίνει
α) ερυθρός-αιμάτινος
β) χωμάτινος
γ) άνθρωπος-άνδρείος
δ) αδάμας=αδάμαστος-σκληρός κλπ

Ο ΑΔΑΜ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ διπλασιάσθηκε με την θέληση του θεού και έγνε
ΑΔΑΜ=αδάμ και εύα= ζωή και μητέρα της ζωής (η ζωή-εύα του ΑΔΑΜ δια των αδάμ-εύα εξαπλώθηκε στα 4 σημεία του κόσμου-ΑΔΑΜ και πολλαπλασιάσθηκε και κατακυρίευσε τον κόσμο-γη). ο άνθρωπος εξαρχής δημιουργήθηκε ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ ΕΝΔΟΓΕΝΩΣ ΑΜΙΓΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΣ-εκ πνεύματος θεού και εκ πνεύματος κακού με σκοπό και έργο αποστολής δια του καλού του να μετουσιώνει το κακο του δηλαδή με έργα καλού αφενός και με έργα μετανοίας κακού αφετέρου και τιουτοτρόπως να απλοποιείται- απλοποιεί την δισυνθετότητα- ανομοιότητα- ετερογένεια μέχρι έως ότου γίνει ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟΣ ΚΑΛΟΥ ως ον-πνεύμα-εγώ .Γέν. 1:1-2 εν αρχη εποιησεν ο θεος τον ουρανον και την γην η δε γη ην αορατος και ακατασκευαστος και σκοτος επανω της αβυσσου και πνευμα θεου επεφερετο επανω του υδατος (εξ αρχής η ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΣ ΘΕΟΥ-ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ-ΣΚΟΤΟΥΣ, η οποία στον άνθρωπο κατέστη δισυνθετότης) .
ας δούμε τώρα τα 4 γράμματα του ΑΔΑΜ
(κόσμος και άνθρωπος=άρρεν και θήλυ)
 1. Α
 2. Δ
 3. Α
 4. Μ
 1. Α=ΑΛΗΘΕΙΑ=θεός-καλόν
 2. Δ=ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΤΗΤΑ καλού- κακού
 3. Α=ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ=κακόν- σκότος
 4. Μ=ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ (μεταμόρφωση-μεταλλαγή)= το έργον
αλήθεια---αναλήθεια----δισυνθετότης---μετουσίωση (μεταμόρφωση-μεταλλαγή) του κακού και απλοποίηση της δισυνθετότητος με αποτέλεσμα ο ΑΔΑΜ- ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΚΟΣΜΟΣ να γίνει ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟΣ και τιουτοτρόπως να επέλθει- εγκατασταθεί στην γη το θέλημα του θεού- η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ- που θα περιλαμβάνει τον κόσμο- άνθρωπότητα .
Α
απλοποίηση
Δ
δισυνθετότητος
Α
άνθρωπος
Μ
μένει-μονάς
η εν αληθεία ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ της κατάστασης της ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΤΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι αυτή που θα μείνει-ΜΕΝΕΙ δηλαδή γίνεται ο άνθρωπος ΜΟΝΑΣ (= Η ΜΕΝΟΥΣΑ) .
η αλήθεια απλοποιεί
η δισυνθετότης γίνεται διπολικότης
ο άνθρωπος γίνεται ισ-άγγελος
η μετουσίωση ενοποιεί τα πάντα-γίνεται μονάδα
 1. Α=ΑΛΗΘΕΙΑ-θεός πατήρ (δημιουργός)
 2. Δ=ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΣ-αγάπη-σοφία (πνευματική δημιουργία)
 3. Α=ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ-άνθρωπος απλοποιημένος (αυτό-δημιουργός)
 4. Μ=ΜΟΝΑΣ-μετουσίωση-μεταμόρφωση-μεταλλαγή (εν παντί ενότης
 το έργο του ανθρώπου είναι η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ που ένα "μέρος" του χρεώθηκε απο τον δημιουργό του για να το μετουσιώσει απο κακό σε καλο πνεύμα και επιστρέφοντας να λάβη τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ-θέωση. η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ του κακού μας (αδικία-εχθρότης-αναλήθεια-παραπλάνηση-ανελευθερία-τυρανία-φαρμακεία-κλοπές-φόνοι-πλεονεξίες-κακές επιθυμίες- εκπόρνευση ηθική- πνευματική ασωτεία κλπ) θα επιφέρει την ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ αφού το καλόν- κακόν θα καταστεί σταδιακά καλόν-σοφόν (αγάπη-σοφία= διπολικότης και όχι δισυνθετότης καλού-κακού). ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΠΛΟΥΜΕΝΗ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, θα σημάνει την εν τω παντί ενότητα των πάντων εν αληθεία αγάπη- σοφία. αυτό είναι και λέγεται Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-των ουρανών στην γη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: