Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

η ΕλληΝική ΣηΜαία

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
Χ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
+ + + + + + + + +

α) η πρώτη της επαναστάσεως


 β) η σημερινή 

η πρωτη αποτελείται απο α) τον Λευκό Σταυρό και το Κυανούν φόντο που σχηματοποιεί 4 τετράγωνα χρώματος μπλέ (υπήρχε προεπαναστατικά και σε αλλες μορφές όπως η σημαίες του κολοκοτρώνη, η κυπριακή κλπ που ο σταυρός ήταν κυανούς-μπλέ και το φόντο-4 τετράγωνα σε χρώμα λευκό-υπόλευκο).
η σημερινή σημαία μας αποτελείται απο 9 ρίγες-γραμμές ευθείες, 4 λευκές και 5 κυανές και στο πάνω αριστερό μέρος διατηρεί-εμπεριέχει την αρχική μορφή του λευκού σταυρού με το μπλέ φόντο- τα 4 τετράγωνα (το χρώμα είναι το Κυανούν-μπλέ του καθαρού ουρανού και της γαλήνιας θάλασσας ή και σπανίως το βαθύ κυανούν-σκούρο μπλέ του συννεφιασμένου ουρανού και της ταραγμένης θάλασσας) .
στην ελληνική σημαία έχουμε
Α) ΧΡΩΜΑΤΑ
Β) ΣΧΗΜΑΤΑ
Γ) ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Δ) ΙΔΕΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (συμβολικές)
συνολικά έχουμε τους αριθμούς-γράμματα :
4 και 4 χ 4 (τετράγωνα)= 16
4 + 5= 9 και 4 και 4 χ 4= 16
δηλαδή τους αριθμούς 4- 5- 9 και 16
που αντιστοιχούν στα γράμματα Δ-Ε-Ι και  Π  ή  D-E-I + P
δεί = σημαίνει δέον-πρέπει, είναι χρέος-υποχρέωση-καθήκον= ΕΡΓΟΝ
και Π (το οποίο δημιουργείται στην ύλη=4 με την ύψωση στην 2η δύναμη της διπολικότητας αγάπη-σοφία (42) = 4χ4=16= ο αριθμός του Π-νεύματος και της δημιουργικής δραστηριότητος του στην ύλη: Π= 3,14 (η σχεση της ακτίνος-λόγου με τον κύκλο-πνεύμα)
ΙΔΕ= ίδε (δες) ΔΕΙ=δεί (το δεί-το τι πρέπει να κάνεις) και ΕΙ (γίνε- να είσαι) Δ (δέλτα= τρίγωνο και εν ταυτώ τετράγωνο-Δ=4) .

DEI = οι θεοί (δηλαδή "εγώ είπα θεοί εστέ") = οι ουράνιοι άγγελοι-ισάγγελοι  P = pater- patre (το παγκόσμιο όνομα του θεού= ΠΑΤΕΡ-ΑΣ)= του πατρός.

συνολικά έχουμε τα χρώματα :
λευκό και κυανούν = η σημαντικότερη διπολικότητα στην δημιουργία καθώς είναι τα κατεξοχήν χρώματα του φωτός και της σοφίας-εκλεκτικότητος .

ΛΕΥΚΟ= είναι η συν-ένωση και ακτινοβολία των 7 βασικών χρωμάτων της ίριδος (ερυθρό-πορτοκαλί-κίτρινο-ΠΡΑΣΙΝΟ-κυανούν-βαθύ κυανούν-ιώδες) δηλαδή του λευκού και ως ΦΩΣ ΛΕΥΚΟ-1 συμβολίζει ΤΟΝ ΛΟΓΟ-ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. (τα 7 που εκδηλώνονται ως 1, ενιαία)

ΚΥΑΝΟΥΝ (το αρχικό(1ο ή 5ο) στην κλίμακα των ψυχρών χρωμάτων=κυανούν-βαθύ κυανούν-ιώδες). το κυανούν-ΜΠΛΕ είναι το χρώμα του ΟΥΡΑΝΟΥ και συνεπώς του Γεννήτορος του κόσμου-ανθρώπου-δημιουργίας κλπ και συνεπώς είναι ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ-Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .

ΕΛΛΑΣ=ελληΝικη ΣΗΜΑΙΑ-σύμβολο της αλήθειας του έθνους= ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (αγώνες για την ελευθερία που είναι το αποτέλεσμα της εκδήλωσης-νίκης-κατίσχυσης της ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑΣ στον κόσμο-γη-ανθρωπότητα .

ΕΛΛΑΣ=ΑΓΑΠΗ-λευκο και ΣΟΦΙΑ-κυανούν
ΕΛΛΑΣ=ΣΤΑΥΡΟΣ-θυσία και λευκός σταυρός=ΑΓΑΠΗ και κυανούν φόντο-περιβάλλον=ΣΟΦΙΑ και οριζόντια γραμμή = η αγάπη + κάθετη γραμμή= η σοφία = σταυρός= ένωση της αγάπης και της σοφίας στον κόσμο= η οδός της σταυρικής θυσίας (που είναι το παγκόσμιο-οικουμενικό έργο του ανθρώπου το οποίο έδειξε ο ιησούς χριστός θεάνθρωπος-ανθρωπόθεος) .

συνολικά έχουμε τα σχήματα :
α) 2 ΕΥΘΕΙΕΣ λευκές οι οποίες ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ και σχηματίζουν τον λευκό ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΤΑΥΡΟ.
β) 4 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ χρώματος κυανούν-μπλέ  τα οποία αποτελούν το φόντο-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ του λευκού τετράγωνου σταυρού.
γ) 9 ΕΥΘΕΙΕΣ σε ολόκληρη την σημαία 2 διαφορετικών ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΛΕΥΚΟΥ-4 και ΚΥΑΝΟΥ-5. 

το τετράγωνο συμβολίζει : (εκφράζει-εκδηλώνει-αποκαλύπτει)
α) την ΥΛΗ-κόσμο-γη
β) τον υλικό ΑΝΘΡΩΠΟ= ΑΔΑΜ
γ) τον σταυρό του κόσμου = Α-Δ-Β-Ν
δ) το ανθρώπινο ΕΓΩ= + υλη-διάνοια-ψυχή-πνεύμα
ε) την ανθρώπινη θυσία (και την θυσία της φύσης-δημιουργίας)
συνολικά ο 4= Δ = είναι η πηγή της ανθρώπινης και κοσμικής δημιουργίας-δημιουργικότητος και η σύνοψη και περίληψη του έργου το οποίον απαιτείται- χρειάζεται- ειναι αναγκαίο να γίνει (σταυρός- άνθρωπος- πυραμίδα και σφίγγα έχουν εικόνα-μορφή τον Δέλτα-4).

η ευθεία-ες-κάθετη και οριζόντια είναι οι γεννήτορες-δημιουργοί του σταυρού και εικόνα-μορφή της διπολικότητος της ουράνιας αγάπης-σοφίας στον κόσμο-γη (δημιουργοί του κόσμου και του ανθρώπου, η ακτίς του κύκλου και πάσης δημιουργίας).
πέρας του Α' μέλους
η κυπριακή σημαία της επανάστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: