Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/Kapodistrias2.jpg
[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
ο πρόεδρος της δημοκρατίας μας οφείλει: ως προσωπικότητα, χαρακτήρας, ηθική και πνευματική οντότητα, να συγκεντρώνει τα ακόλουθα προσόντα : 
  1. να είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ-λόγοις και έργοις και πράξεσιν.
  2. να είναι ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ-υψηλού κύρους.
  3. να είναι ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-λαϊκής αποδοχής.
  4. να είναι ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ_ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ-με βιογραφικό πολυετούς εργασίας.
  5. να ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ, να τον υπερασπίζεται απο εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και όλους όσους ασυνείδητα ή συνειδητά προσπαθούν να πλήξουν ή και να βλάψουν τα συμφέροντα του, την ποιότητα της ζωής του, την αξιοπρέπεια του, την ενότητα του.
  6. να ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΡΕΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (λιτός-δίκαιος-ελεύθερος) στην προσωπική του ζωή, να διοικεί και να αποφασίζει με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΗΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και πάνω απόλα να εργάζεται με ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ και  ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ υπέρ της χώρας και του λαού του-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ.
  7. να ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ-ΟΜΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με τον κάθε πολίτη της χώρας που διοικεί και να λαμβάνει προνόμια και αποδοχές ή ωφελήματα ίσα με τον φτωχότερο πολίτη της χώρας (εξάλλου ώς εκ της θέσης του δεν θα πληρώνει έξοδα διαβίωσης αυτός και η οικογένεια του) .
ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ-ΗΘΙΚΟΣ-ΑΚΕΡΑΙΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ_ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΑΣ-ΕΝΑΡΕΤΟΣ-ΙΣΟΤΙΜΟΣ (για δημα-γωγούς θα μιλάμε τώρα ή για πάπιες; !)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: