Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑ
ΠΕΝΤΕ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ποτά ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ: (για"άριστον" και "δείπνον" και "δόρπον", δηλαδή πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό αντίστοιχα.
 1. σίτος-άρτος (και παράγωγα)
 2. οίνος-σταφυλή (και παράγωγα)
 3. ελαιον-ελαίαι (και παράγωγα)
 4. γάλα-βούτυρο (και παράγωγα)
 5. μέλιον-κηρός (και παράγωγα)
ΕΠΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ποτα ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:
 1. ξηροί καρποί (και παράγωγα)
 2. εσπεριδοειδή-φρούτα (και παράγωγα)
 3. λαχανικά-χόρτα (και παράγωγα)
 4. όσπρια (και παράγωγα)
 5. τέϊον-τσάϊ βοτάνων (και παράγωγα) 
 6. αυγά (και παράγωγα) 
 7. ψάρια (και παράγωγα)
σημ: Το νερό δεν συμπεριλαμβάνεται στα ποτά επειδή όλες οι τροφές-τρόφιμα και ποτά το ενέχουν αλλα και για οποιαδήποτε παρασκευή φαγητού χρησιμοποιούμε νερό. Το νερό δεν είναι ενισχυτικό του οργανισμού όπως πχ. ο οίνος ή το γάλα κλπ αλλά είναι ο καταλύτης και συντηρητής και εμψυχωτής του οργανισμού (όπως και ο αέρας) . 

ο άνθρωπος στο κοντινό μέλλον θα μπορεί να ζει μόνο με προϊόντα-καρπούς-χυμούς κλπ που απορρίπτουν τα φυτά-δένδρα-ζώα κλπ. που λαμβάνοντας τα ο άνθρωπος και ο ίδιος ωφελείται αλλά όφελος έχουν και τα δένρα-φύτα-ζώα κλπ. 
π.χ : το να αφήσει κάποιος τα λεμόνια στην λεμονιά της κάνει κακό καθώς και βαρος θα είναι για το δένδρο και την επόμενη χρονιά δεν θα ανθίσει-καρποφορήσει, το ίδιο θα γίνει και με το κλήμα και τα σταφύλια αλλά και με την κατσίκα και το γάλα της.

το αξιοπρόσεκτο είναι ότι όλα αυτά τα διατροφικά προϊόντα-τροφές-ποτά είναι "γεννημένα" - βλαστημένα- παρασκευασμένα στην ελλάδα και διαδεδομένα απο τους έλληνες στους μεσογειακούς λαούς (και δια μέσου αυτών και σε όλο τον κόσμο) .

την καλλιέργεια σίτου-παρασκευή άρτου δίδαξε η θεά Δήμητρα στον Τριπτόλεμο και αυτός σε όλους τους ανθρώπους της γης . την καλλιέργεια σταφυλιού-παρασκευή οίνου την δίδαξε ο θεός Διόνυσος στους ανθρώπους. την καλλιέργεια της ελιάς-παρασκευή ελαίου την δίδαξε στους Αθηναίους η θεά Αθηνά, μάλιστα ήταν αυτή που φύτευσε το πρώτο κλαδί ελιάς, κλπ κλπ. .

η αλήθεια των ΕλληνοΜύθων μας αποκαλύπτει ότι μιά κατσίκα- η αίγα Αμάλθεια ήταν αυτή που προτοβύζαξε τον Πατέρα των θεών και των ανθρώπων Δία και πως ακόμη με την γέννηση του έσπευσαν στην σπηλιά μέλισσες οι οποίες σύντομα έκαναν μέλι με το οποίο ταϊζαν-έβαζαν στο στόμα του Δία και αυτός μεγάλωνε γρήγορα (σύμφωνα με άλλη παράδοση: οι νύμφες Αμάλθεια και Μέλισσα, κόρες του Μελισσέα που ήταν Βασιλιάς της Κρήτης, γηραιότερος και αρχηγός των Κουρητών, τάιζαν τον Δία με γάλα, και μέλι).

ΔΗΜΗΤΡΑ=σίτος-άρτος
ΔΙΟΝΥΣΟΣ=σταφυλή-οίνος
ΔΙΑΣ=μέλιον και γάλα
ΑΘΗΝΑ (Διός εκγεγαυία: γεννημένη από το Δία)= ελαία-έλαιον

ΧΡ-ΙΣΤΟΣ= ΣΙΤΟΣ + ΧΡ
ΔΙΟΝΥΣΟΣ= ΟΙΝΟΣ + ΔΥΣ (δυαδικός-δύο όψεων: οίνος πνευματικός-σωφίας και οίνος διανοητικός-γνωστικός, και αυτή είναι η διαφορά πνεύματος-άνωθεν και διανοίας-κάτωθεν).
ΔΙΑΣ= σημαίνει ο ΔΙΔΩΝ -την γη της επαγγελίας (όπως η εύφορη φθία) όπου εντός της θα ρέουν το γάλα και το μέλι δηλαδή θα επικρατεί απόλυτη ευφορία και εύκρατο κλίμα.
ΑΘΗΝΑ=αθάνα-αθανα-σία-αθάνα-τη όπως η αλήθεια και η αθηναία ελαία. ΑΛΗΘΕΙΑ= Η Θ-εία ΕΛΑΙΑ .
πέρας του Α' μέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: