Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-2

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται].
ΠΕΝΤΕ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ποτά ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ: (για"άριστον" και "δείπνον" και "δόρπον", δηλαδή πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό αντίστοιχα.
 1. σίτος-άρτος (και παράγωγα)
 2. οίνος-σταφυλή (και παράγωγα)
 3. ελαιον-ελαίαι (και παράγωγα)
 4. γάλα-βούτυρο (και παράγωγα)
 5. μέλιον-κηρός (και παράγωγα)
 • γάλα= αρχίζει απο: Γ
 • έλαιον=αρχίζει απο: Ε
 • μέλιον=αρχίζει απο: Μ
 • οίνος αρχίζει απο: Ο
 • σίτος αρχίζει απο: Σ
   Γ_Ε_Μ_Ο_Σ= γέμος=γέμω (γαστήρ, γάστρα, γόμος, γέμος)= είμαι γεμάτος-πλήρης δηλαδή δεν μου λείπει τίποτα, είμαι Τέλειος-Πλήρης-Γεμάτος (πλήρης αγαθών, ημερών, χαράς- χάριτος κλπ).

   τα 5= Ε (εί ή έψιλον) αρχικά γράμματα των 5 ονομάτων-των σημαντικών τροφών διατροφής του Ελληνος Ανθρώπου, σχηματίζουν ενούμενα την λέξη-λόγο ΓΕΜΟΣ που σημαίνει γεμάτος- πλήρης- τέλειος, συνεπώς οι 5 αυτές τροφές είναι αρκετές-αρκούν για την ανθρώπινη διατροφή (και ότι άλλο προστίθεται είναι εκ του περισσού, είναι για ΠΟΙΚΙΛΙΑ- διαφορετικότητα- διάνθιση αλλά όχι για να εκπληρωθεί η ΑΝΑΓΚΗ- το αναγκαίον και απαραίτητον-επιβίωσης-ζωής). (καλλίστη αὕτη τῶν πολιτειῶν εἶναι. ὥσπερ ἱμάτιον ποικίλον πᾶσιν ἄνθεσι πεποικιλμένον, οὕτω καὶ αὕτη πᾶσιν ἤθεσιν πεποικιλμένη καλλίστη ἂν φαίνοιτο (Πλάτων).

   τα προϊόντα-παρασκευάσματα αυτά είναι δημιουργήματα-δημιουργικά αποτελέσματα της φύσης σε συνεργασία-συνδημιουργικότητα με τον άνθρωπο και αποτελούν ταυτόχρονα:

   1. τροφές για τον άνθρωπο
   2. φάρμακα για τον οργανισμό
   3. ελιξήρια για την ωραιότητα-ψυχή
   4. χρηστικά του βίου-χρήσιμα οικίας
   5. χριστικά-λειτουργικά θρησκείας
   6. βραβεία-άθλα αθλητών
   7. σύμβολα αληθείας θεού
   1. τροφές: άρτος-οίνος-γάλα κλπ
   2. φάρμακα: (εξωτερικής-εσωτερικής χρήσης) μέλι-λάδι-κρασί-ξύδι-γάλα κλπ.
   3. ελιξήρια: (έρωτος-ζωής-νεότητος-μακροβιότητος κλπ) παρασκευή κυκεώνος- αιθέρια έλαια- μείγματα και παρασκευάσματα τροφών-μέλι κλπ.
   4. χρηστικά-χρήσιμα βίου: φωτιστικόν έλαιον, θερμαντικό ξύλο ελιάς-κλήματος- άχυρα για την παρασκευή χωμάτινων τούβλων κλπ.
   5. χριστικά-λειτουργικά: χρίσις-χρίσμα με έλαιον, θεία κοινωνία με οίνο-άρτο κλπ
   6. βραβεία-άθλα: κότινος-στεφάνι ελαίας, δωρεάν σίτιση (σίτος) κλπ
   7. σύμβολα αλήθειας: ΑΡΤΟΣ_ΟΙΝΟΣ (εκ του άρτιος=πλήρης-γεμάτος) = η πίστις-πεποίθηση ότι οι λόγοι του θεού είναι αληθινοί: Ιωάν. 6:33-58 ο γαρ αρτος του θεου εστιν ο καταβαινων εκ του ουρανου και ζωην διδους τω κοσμω. ειπον ουν προς αυτον κυριε παντοτε δος ημιν τον αρτον τουτον. ειπε δε αυτοις ο ιησους εγω ειμι ο αρτος της ζωης ο ερχομενος προς με ου μη πειναση και ο πιστευων εις εμε ου μη διψηση πωποτε.αλλ ειπον υμιν οτι και εωρακατε με και ου πιστευετε.παν ο διδωσιν μοι ο πατηρ προς εμε ηξει και τον ερχομενον προς με ου μη εκβαλω εξω.οτι καταβεβηκα εκ του ουρανου ουχ ινα ποιω το θελημα το εμον αλλα το θελημα του πεμψαντος με.τουτο δε εστι το θελημα του πεμψαντος με πατρος ινα παν ο δεδωκε μοι μη απολεσω εξ αυτου αλλα αναστησω αυτο εν τη εσχατη ημερα. τουτο δε εστι το θελημα του πεμψαντος με ινα πας ο θεωρων τον υιον και πιστευων εις αυτον εχη ζωην αιωνιον και αναστησω αυτον εγω τη εσχατη ημερα. εγογγυζον ουν οι ιουδαιοι περι αυτου οτι ειπεν εγω ειμι ο αρτος ο καταβας εκ του ουρανου.και ελεγον ουχ ουτος εστιν ιησους ο υιος ιωσηφ ου ημεις οιδαμεν τον πατερα και την μητερα; πως ουν λεγει ουτος οτι εκ του ουρανου καταβεβηκα; .απεκριθη ουν ο ιησους και ειπεν αυτοις μη γογγυζετε μετ αλληλων. ουδεις δυναται ελθειν προς με εαν μη ο πατηρ ο πεμψας με ελκυση αυτον και εγω αναστησω αυτον τη εσχατη ημερα. εστι γεγραμμενον εν τοις προφηταις και εσονται παντες διδακτοι του θεου πας ουν ο ακουσας παρα του πατρος και μαθων ερχεται προς με. ουχ οτι τον πατερα τις εωρακεν ει μη ο ων παρα του θεου ουτος εωρακε τον πατερα.αμην αμην λεγω υμιν ο πιστευων εις εμε εχει ζωην αιωνιον. εγω ειμι ο αρτος της ζωης. οι πατερες υμων εφαγον το μαννα εν τη ερημω και απεθανον.ουτος εστιν ο αρτος ο εκ του ουρανου καταβαινων ινα τις εξ αυτου φαγη και μη αποθανη. εγω ειμι ο αρτος ο ζων ο εκ του ουρανου καταβας εαν τις φαγη εκ τουτου του αρτου ζησεται εις τον αιωνα και ο αρτος δε ον εγω δωσω η σαρξ μου εστιν ην εγω δωσω υπερ της του κοσμου ζωης. εμαχοντο ουν προς αλληλους οι ιουδαιοι λεγοντες πως δυναται ουτος ημιν δουναι την σαρκα φαγειν; .ειπεν ουν αυτοις ο ιησους αμην αμην λεγω υμιν εαν μη φαγητε την σαρκα του υιου του ανθρωπου και πιητε αυτου το αιμα (ΟΙΝΟΣ) ουκ εχετε ζωην εν εαυτοις. ο τρωγων μου την σαρκα (ΑΡΤΟΣ) και πινων μου το αιμα εχει ζωην αιωνιον και εγω αναστησω αυτον τη εσχατη ημερα. η γαρ σαρξ μου αληθως εστι βρωσις και το αιμα μου αληθως εστι ποσις. ο τρωγων μου την σαρκα και πινων μου το αιμα εν εμοι μενει καγω εν αυτω. καθως απεστειλε με ο ζων πατηρ καγω ζω δια τον πατερα και ο τρωγων με κακεινος ζησεται δι εμε. ουτος εστιν ο αρτος ο εκ του ουρανου καταβας ου καθως εφαγον οι πατερες υμων το μαννα και απεθανον ο τρωγων τουτον τον αρτον ζησεται εις τον αιωνα.
   (σημ: βλέπω τον άρτο, παρασκευάζω τον άρτο, κοινωνώ τον άρτο κλπ και σταδιακά συγκροτώ-οικοδομώ συνειδητή αντίληψη ότι αυτός- ο άρτος, δεν είναι ένα απλό ψωμί που είναι το φαγητό μου αλλά είναι υλοποιημένο-προσωποποιημένο-ατομικοποιημένο το σύμβολο-φύση-πρόσωπο του θεού, ο λόγος του δηλαδή η αγάπη του θεού, η οποία θα μου δώσει όχι μόνο υλική ενίσχυση-δυνάμεις αλλά και ψυχοπνευματικές (πίστις στην αλήθεια των ΛΟΓΩΝ του ΛΟΓΟΥ ιησού χριστού) .

   ΑΡΤΟΣ=Α_ρτο_Σ
   Α=αγάπη-θεού (Γαλα-γαλουχεί=τρέφει-διαπαιδαγωγεί κλπ)
   Σ=σοφία-θεού (έλαιον=λιπαίνει-συντηρεί-επουλώνει-θεραπεύει κλπ)
   ρτο= το Ρ= το (γράμμα) Ρ= 17ον (17=1-17=153)

    Ρ=153= οι 3 διαθήκες-εποχές=3δική αλήθεια του θεού προς τον άνθρωπο: 1=ο 10λογος νόμος 5=ο θεός λόγος 3=ο αληθής τρόπος=το άγον πνεύμα-τριάς .
    Α_Σ= εν αγάπη_σοφία και οι τρείς διαθήκες του θεού=το Ρ=153 (..και πομανεί αυτούς εν ΡΑΒΔΩ ΣΙΔΗΡΑ..)

    Ρ=Ρώμος-Ρωμαλαίος=ισχυρός-δυνατός Νόμος θεού
    Ρ=Ρήμα=Λόγος θεού-ΧΡιστού
    Ρ=Ράβδος Ποιμένος-Πνεύμα θεού

    ΑΡΤΟΣ=1Αγάπη 2Ρωμαλαιότης 3Ταπεινοφροσύνη 4Οφειλή 5Σοφία
    ΟΙΝΟΣ=(αναγραμματίζεται σε) Νοός Ι (Ι-ώτα) το οποίο Ι απο-συμβολιζόμενο δείχνει-προβάλλει την Σοφία-Ισχύ (Ι_Σχυρή) του θεού-ουρανού να κατέρχεται στον κόσμο ( ! ) για να Συνεισφέρει-Συνδράμει την (δίδυμη του-της) αγάπη .


    5γρ=αρτος=70=7 (τρέφει-ενισχύει)
    5γρ=οίνος=70=7 (ευφραίνει-αναζοωγονεί)


    ΑΡΤΟΣ=το ΑΡΣ-εν
    2-Α-γάπη-Ρ-ήμα=Λόγος 
    1-Τ-έλειον
    2-Ο-σιον-Σ-οφία

    άρτος= αναγραμματίζεται σε άστρο =αστήρ. το μόνο άστρο-αστέρας του ηλιακού μας συστήματος είναι ο ήλιος συνεπώς ο ΑΡΤΟΣ = ΑΣΤΡΟ =αστήρ= ΗΛΙΟΣ .

    ο οίνος= αναγραμματίζεται σε  οιονός=οιωνός= σημάδι προφητικό, που προμηνύει το μέλλον (και ειδοποιεί ή προειδοποιεί τον άνθρωπο) . ο οιονός-οιωνός προέρχεται απο την θεία πρόνοια για τον άνθρωπο,(σημ: οι αρχαίοι έλληνες πίστευαν ότι όλοι οι οιωνοί προέρχονταν απο τον Δία πατέρα των θεών-ανθρώπων)  αλλά και ο άνθρωπος πολλές φορές έχοντας καταναλώσει οίνο, άθελα του λέγει την αλήθεια ή προλέγει καταστάσεις για τις οποίες μετα δεν μπορεί να δώσει λογική εξήγηση . 

    ΟΙΩΝΟΣ= οίνος + Ω , δηλαδή ο οιωνός είναι εκ του ουρανού= Ω-ρανός και στοχεύει να βάλει στο νού του ανθρώπου σοφία-πρόνοια-προειδοποίηση-αλήθεια ( οίνος= νοός Ι ), συνεπώς Ο ΟΙΝΟΣ= ΟΙΩΝΟΣ= ΔΙΟΣ ΑΣΤΡΑΠΗ (αστραπή-βροντή-κεραυνός).

    άρτος= άρτ(ι)ος= πλήρης-άρτιος
    άρτος= αρ(εσ)τός= αγαπητός-αρεστός

    ενΑΡεΤΟΣ= ο εν-άρετος (είναι ένα με την αρετή-των αρετών) είναι ένας ΑΡΤΟΣ + ΕΝ Ε δηλαδή εν=Α=1 και Ε=6 () ή έν=ένα Ε=έψιλον= 1Ε=πέντε Α ().
    ενάρετος= άρτος= 6Α και 5Α = το αστέρι του Δαβίδ-Σολομώντα (πατήρ-υιός=απο όπου καταγόταν ο ιησούς χριστός)
    άρτος= ός Τάρ= αυτός ο οποίος είναι (ος) Τάρ=ΝΙΚΩΝ_νικητής (τατάρ-ος).
    άρτος= ΤΑΡός= αυτός ο οποίος είναι (ος) Τάρ-νικητής Βασιλιάς-ρώς (Ταρώς) (σημ: ρώς σημαίνει και ρωμαλαίος-δυνατός-ισχυρός=ρωσ-ία). (ομοίως και το άστρο των 7 αγγέλων= = επτακτίς και το άστρο του βορρά= ο πολικός κλπ.)
     η Επτακτίς των αγγέλων-επτά εκλησιών
    5Α-6Α-7Α 
    ΑΡΤΟΣ= όρα=βλέπε-δές ΣΤ=σταυρός-σταύρωσις
    ΟΙΝΟΣ= όσιον= να πίετε εκ του όσιου οίνου- και όχι εκ του ΑΝ-όσιου (όσιος= σεμνός- αγνός -ιερός).

    άρτος + οίνος = όρα όσιον ΣΤαυρόν-(Ε)σταυρωμένον (τον Ε= Εκλεκτόν- Ανθρωπον)
    τέλος του Β' μέλους

    Δεν υπάρχουν σχόλια: