Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

η Εγωπαθής Χάρυβδις

[το Παρελθόν είναι ένα πηγάδι που μπορεί ο κάθε άνθρωπος στο Παρόν να ποτίζει τον κήπο του, ώστε αυτός Μελλοντικά να ανθίζει και να μυροβολεί-Ερώ και ΑΙρω τον εμαυτού σταυρόν εν ταύταις ταις δυσιν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται]
Η Χάρυβδις (ρουφήχτρα -θαλάσσια δίνη-στρόβιλος) σύμφωνα με την ελληνική μυητική μυθιστορία (θεοσοφία- ανθρωποσοφία) και την ομήρου οδύσσεια, τα αργοναυτικά κλπ., είναι το τέρας που κατοικούσε στην ασιατική ακτή του πορθμού του Βοσπόρου και η οποία με μία περιστροφική δίνη ρουφούσε το νερό της θάλασσας, καταποντίζοντας και καταπίνοντας πλοία και ανθρώπους (σημ: στην απέναντι πλευρά που είναι η ευρωπαϊκή ακτή, κατοικούσε το αρνητικό της δίδυμο-δίπολο, η Σκύλλα).

Η ΧΑΡΥΒΔΙΣ-το τέρας αυτό είναι έκφραση του πνεύματος του κακού και ενυπάρχει σπερματικά σε κάθε άνθρωπο, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι ! (συνήθως οι άνθρωποι είδηση δεν παίρνουν, διότι ασχολούνται με την υπέροχη-μοναδική προσωπικότητα τους). Η Χάρυβδις αποσυμβολιζόμενη αποκαλύπτει τον τερατώδη χαρακτήρα-πνεύμα της που είναι οι 4 αρνήσεις-αρνητικές καταστάσεις του ανθρώπινου πνεύματος-εγώ. Η Χάρυβδις είναι το πνεύμα του κακού που αρνείται τους 4 κόσμους- τομείς δραστηριότητος του ανθρώπινου εγώ (4 κόσμοι σοφίας- 4 ποταμοί της ΕΔΕΜ) το οποίο είναι τετραδικό: πνεύμα-ψυχή-ύλη-διάνοια.

ΟΙ 4 ΑΥΤΟΙ ΚΟΣΜΟΙ-ΔΙΑΥΛΟΙ-ΠΟΤΑΜΟΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ :
πνεύμα-πνευματικά= ΜΥΗΣΙΣ=θεία (σοφία) αλήθεια
ψυχή-ψυχικά=ΘΡΗΣΚΕΙΑ=θεία αγάπη
ύλη-υλικά=ΕΠΙΣΤΗΜΗ=ανθρώπινη σοφία-συμμετρία(θεραπεία)
διάνοια=ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ=ανθρώπινη σοφία-μεταφυσική

ο άνθρωπος ο οποίος εμπνεόμενος απο το μέσα και έξω του πνεύμα του καλού-θεού, αρχίζει να αυτο-Μυείται στην θεία σοφία-αλήθεια είναι ο άνθρωπος που πρωτίστως αγαπά τον θεό τον συνάνθρωπο τον εαυτό του την φύση-δημιουργία, είναι αυτός που ασκεί - χρησιμοποιεί την επιστήμη με μέτρο-σύνεση-σεβασμό προς τον άνθρωπο και χάριν της θεραπείας του ανθρώπου και των ανισορροπιών της ύλης και του κακού που πλήττουν τον άνθρωπο σαν αρρώστιες ασθένειες ασχήμιες δυσμορφίες κλπ αλλά και χάριν της εξάλειψης της φτώχειας της πείνας και των ανισοτήτων στις ανθρώπινες κοινωνίες, είναι αυτός ο οποίος με την Φιλο-σοφία (φιλομάθεια- αναζήτηση) γίνεται εραστής στο να διαπαιδαγωγεί και διαπαιδαγωγείται στην χρήσιμη-χρηστική γνώση-παιδεία και αξιοποιεί την διάνοια- νοημοσύνη- ευφυϊα του στο να κατανοεί τον κόσμο και τον άνθρωπο την φύση και θέση και την σκοπιμότητα τους στο θείο σχέδιο της δημιουργίας και πάντοτε με σωφρωσύνη και φρούρηση και σοφία αναζητά-γνωρίζει-κατανοεί την θεία παρουσία στον κόσμο και την φύση δημιουργία, κατανοεί και γνωρίζει την μεταφυσική και ηθική των επιστημών όπως η αστρολογία η αστρονομία η χημεία η ιατρική κλπ. και έχει ως βασικό στόχο και επιδίωξη, την εξάλειψη της άγνοιας-αγνωσίας της απαιδευσίας της αγραμματοσύνης της ακαλλιέργειας-αμορφωσιάς και την επιβολή της ορθής παιδείας-διαπαιδαγώγησης των ανθρώπων στην σοφία την ισότητα την κοινωνία την ορθή ανθρώπινη συμπεριφορά και την φιλοσοφική διάθεση-των νέων κυρίως ανθρώπων.

ακριβώς τα αντίθετα επιδιώκει να γίνουν το πνεύμα του κακού-Η ΧΑΡΥΒΔΙΣ το εντός και εκτός του ανθρώπου-ως ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΚΟΥ-ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ (κάστρα-πύργοι διανοητικοί ψυχικοί, θεωρίες υλιστικές-αθεϊσμού κλπ) :
  1. ΧΑ=Χρηματισμός-Αδικία (Αργυρώνητοι-Αδικοι άνθρωποι)
  2. ΡΥ=Ρυπαρότης-Υλιστικότης (Ρυπαροί=βρώμικοι-Υλιστές)
  3. ΒΔ=Βία-Διαβολή (βίαιοι-διάβολοι=συκοφάντες)
  4. ΙΣ=Ιδιοτέλεια-Σύγχυση (συμφεροντολόγοι-συσκοτισμένοι)
οι Χρηματιζόμενοι- Αργυρώνητοι άνθρωποι, είναι οι άνθρωποι που κατέστησαν πνευματικοί προδότες της αποστολής-πεπρωμένου τους στην γη, που είναι η με αγάπη και πνευματική σωφία αυτοτελείωση-αυτοπνευμάτωση τους σύμφωνα με την αλήθεια του θεού και που αυτό σημαίνει ότι αντί της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΥΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ επέλεξαν τον ΑΔΙΚΟ ΜΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

οι Ρυπαροί-βρώμικοι και υλιστές άνθρωποι, είναι οι άνθρωποι των "βρώμικων δουλειών" της πορνίας, δουλεμπορίου, ναρκωτικών, τζόγου, του παράνομου εμπορίου, οι κερδοσκόποι και γενικά "οι έμποροι των εθνών και των ανθρώπων" είναι αυτοί που ως επάγγελμα αντί της ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ επέλεξαν την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ πουλώντας τους την Υποδούλωση-εξάρτηση και τον Θάνατο.

οι Βίαιοι και διάβολοι-συκοφάντες άνθρωποι, είναι οι "δολοφόνοι των συνανθρώπων τους" υλικά και κυρίως ψυχικά και τούτο διότι η κάθε μορφής βία και κάθε μορφής διαβολή- συκοφαντία είναι ένα τραύμα στο σώμα (που μπορεί να επουλωθεί) ή την ψυχή που τις περισσότερες φορές καταλήγει στον θάνατο ή σε διαρκή θάνατο. έτσι οι Βίαιοι-εχθρικοί και οι διαβολείς- συκοφάντες άνθρωποι κυρίως πλήττουν την ανθρώπινη ψυχή (ψυχικά τραύματα) και είναι αυτοί που αντί να ακούσουν (τον Λόγο του Θεού Ιησού Χριστό και) την ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ της Αγάπης και την εντολή : "Αγαπάτε Αλλήλους και τους εχθρούς υμών", αυτοί επέλεξαν την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ-ΑΣΥΓΧΩΡΗΣΙΑ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ δηλαδή επέλεξαν να μισήσουν-εναντιωθούν προς τον άνθρωπο-συνάνθρωπο τους και να ασκούν εναντίον του (λεκτική- σωματική) βία-απειλή και διαβολή- συκοφαντία (κατέστησαν εχθροί του).

οι Ιδιοτελείς-Συμφεροντολόγοι (υπολογιστές-υστερόβουλοι) και Συσκοτισμένοι-σκοτεινοί άνθρωποι, είναι οι διεστραμμένοι (κατόνομα) άνθρωποι, είναι οι σκοτοφόροι (αυτο- προβαλλόμενοι) και φιλάργυροι (έχοντες και κατέχοντες) είναι αυτοί που αντί της ΑΝΘΡΩΠΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ-ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ η οποία μορφώνει καλλιεργεί δια-παιδαγωγεί διαμορφώνει ενάρετους χαρακτήρες, επέλεξαν το ΙΔΙΟΤΕΛΕΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΓΩΪΣΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ και την ΣΚΟΤΟΦΟΡΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΠΡΟΒΟΛΗ- ΦΗΜΗ- ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ, ότι δηλαδή αυτοί είναι οι σπουδαίοι- κατέχουν εξέχουσα θέση αλλά και είναι πλούσιοι σε γνώσεις και πλούτο κλπ.

ΧΑΡΥΒΔΙΣ=ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΚΟΥ-ΑΝΤΙΣΟΦΙΑ (αρνείται κάθε ιερχημένη τάξη)
ΣΚΥΛΛΑ=ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΚΟΥ-ΑΝΤΙΑΓΑΠΗ (αρνείται κάθε δημιουργική θέση) 

τι είναι ο θεός;
είναι η αγάπη_σοφία, αυτή είναι η αλήθεια-θεός!

τι είναι το κακόν;
είναι ό,τι δεν είναι ο θεός (στο σύνολο του) ! αρνείται κάθε δημιουργική θέση και ιεραρχημένη τάξη, αρνείται την αλήθεια, είναι η αναλήθεια, αρνείται την αγάπη, είναι η βία- αδικία- εχθρότης, αρνείται την σοφία, είναι η πνευματική αταξία- το χάος- έρεβος- καταστροφικότης- πνευματικός θάνατος.

η Σκύλλα και η Χάρυβδις, είναι συμβολικά ονόματα, όπως το μαμωνάς, σατανάς, όφις κλπ τα οποία όμως αποσυμβλιζόμενα αποκαλύπτουν την αλήθεια του δημιουργού τους, του πνεύματος-λόγου του θεού, της αγάπης-σοφίας του:

Σ-κ-ύ-λ-λ-α= (αναγραμματίζεται σε) Σύκα + Λ Λ
τα σύκα= οι καρποί του δένδρου της γνώσεως (αυτά είναι τα μήλα του παραδείσου) του καλού και κακού(πονηρού).
το διπλό Λ Λ= ένα του καλού=Λ=λόγος-ρήμα θεού(αλήθεια) και Λ=λόγος-αντίλογος κακού, δηλαδή ο έμπνεος-έλλογος λόγος λέγει ρήματα αλήθειας και ο αντίλογος αντιρρησίας- αντιδραστικός λόγος αντιλέγει-αντιδικεί-αντεπιτίθεται κλπ,
σκύλλα=(γνώση του κακού)
Λ=γνωρίζω την κακή φύση-αντίθεση του κακού
Λ= γνωρίζω την χαωτική-καταστροφική θανατηφόρο 
άτακτη και ανιεράρχητη αρνητική ζωή-ύπαρξη του κακού

σκύλλα=(δράση του καλού)
Λ=νικώ-μετανοώ-υπομένω-μετουσιώνω το κακό της
Λ=νικώ-θέτω υπο την εξουσία μου(εγκρατώ-κυριαρχώ) την δύναμη της

ενούμενα τα δύο Λ= Χ

(άνω-η διπολικότης) αγάπη_σοφία 
(αίρει-αναιρεί την δισυνθετότητα)
ΑΡΣΙΣ ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΤΗΤΟΣ
Χ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΤΗΤΟΣ
(κάτω-η διαιρετότης) αντιαγάπη-αντισοφία
(συγκροτεί αντιθετικά την δισυνθετότητα)

ΣΗΜ: στο κέντρο του σταυρού Χ= ευρίσκεται συγκροτημένο αμειγώς πνευματικώς δισύνθετο καλού και κακού το ανθρώπινο εγώ, ο άνθρωπος-εγω-πνεύμα-ον.

 σύκα= οι καρποί γνώσης του καλού-κακού 
(απο τον αυτοτελειούμενο-αυτοπνευματούμενο ηθικά και πνευματικά 
άνθρωπο-μαθητή ακόλουθο της αλήθειας-μυήσεως)

Λ=γνωρίζω=βιώνω το καλόν=ανατείνω-προσεύχω
Λ=γνωρίζω-διακρίνω το κακόν=φρουρώ-προσέχω

Χ-Α-Ρ-Υ-Β-Δ-Ι-Σ: (αναγραμματίζεται σε) χρυσία + ΒΔ= αρχικά της λέξεως ΒΔελυκτός, ΒΔέλυγμα-βδελυγμία (βδέλυγμα=το ίδιο το κακό-πνεύμα το οποίο είναι Βέβηλον-Βλάσφημον-Βίαιον-Βαβυλωνιακον (βόρβορος-βόθρος λυμάτων-ακαθαρσιών) και αηδιαστικόν- αποτρόπαιον- τρομακτικόν.

Ματθ. 24:15-21 οταν ουν ιδητε το βδελυγμα της ερημωσεως το ρηθεν δια δανιηλ του προφητου  εστως εν τοπω αγιω ( ο αναγινωσκων νοειτω )τοτε οι εν τη ιουδαια φευγετωσαν επι τα ορη. ο επι του δωματος μη καταβαινετω αραι τι εκ της οικιας αυτου. και ο εν τω αγρω μη επιστρεψατω οπισω αραι τα ιματια αυτου. ουαι δε ταις εν γαστρι εχουσαις και ταις θηλαζουσαις εν εκειναις ταις ημεραις. προσευχεσθε δε ινα μη γενηται η φυγη υμων χειμωνος μηδε εν σαββατω. εσται γαρ τοτε θλιψις μεγαλη οια ου γεγονεν απ αρχης κοσμου εως του νυν ουδ ου μη γενηται....

Αποκ. 17:1-6 και ηλθεν εις εκ των επτα αγγελων των εχοντων τας επτα φιαλας και ελαλησε μετ εμου λεγων μοι δευρο δειξω σοι το κριμα της πορνης της μεγαλης της καθημενης επι των υδατων των πολλων. μεθ ης επορνευσαν οι βασιλεις της γης και εμεθυσθησαν εκ του οινου της πορνειας αυτης οι κατοικουντες την γην. και απηνεγκε με εις ερημον εν πνευματι και ειδον γυναικα καθημενην επι θηριον κοκκινον γεμον ονοματων βλασφημιας εχον κεφαλας επτα και κερατα δεκα. και η γυνη ην περιβεβλημενη πορφυρα και κοκκινω και κεχρυσωμενη χρυσω και λιθω τιμιω και μαργαριταις εχουσα χρυσουν ποτηριον εν τη χειρι αυτης γεμον βδελυγματων και ακαθαρτητος πορνειας αυτης. και επι το μετωπον αυτης ονομα γεγραμμενον μυστηριον βαβυλων η μεγαλη η μητηρ των πορνων και των βδελυγματων της γης. και ειδον την γυναικα μεθυουσαν εκ του αιματος των αγιων και εκ του αιματος των μαρτυρων ιησου και εθαυμασα ιδων αυτην θαυμα μεγα.

Αποκ. 21:23-27 και η πολις (αγία ιερουσαλήμ) ου χρειαν εχει του ηλιου ουδε της σεληνης ινα φαινωσιν εν αυτη η γαρ δοξα του θεου εφωτισεν αυτην και ο λυχνος αυτης το αρνιον. και τα εθνη των σωζομενων εν τω φωτι αυτης περιπατησουσι και οι βασιλεις της γης φερουσι την δοξαν και την τιμην αυτων εις αυτην. και οι πυλωνες αυτης ου μη κλεισθωσιν ημερας νυξ γαρ ουκ εσται εκει. και οισουσι την δοξαν και την τιμην των εθνων εις αυτην. και ου μη εισελθη εις αυτην παν κοινουν και ποιουν βδελυγμα και ψευδος ει μη οι γεγραμμενοι εν τω βιβλιω της ζωης του αρνιου.

ΧΡΥΣΟΣ=ΗΛΙΟΣ-φως και πύρ του λόγου-πνεύματος του θεού.
ΧΡΥΣΟΣ=χρήμα-πλούτος του θεού του κόσμου τούτου-του Μαμωνά της αδικίας (Λουκ. 16:13-16 ουδεις οικετης δυναται δυσι κυριοις δουλευειν η γαρ τον ενα μισησει και τον ετερον αγαπησει η ενος ανθεξεται και του ετερου καταφρονησει ου δυνασθε θεω δουλευειν και μαμωνα. ηκουον δε ταυτα παντα και οι φαρισαιοι φιλαργυροι υπαρχοντες και εξεμυκτηριζον αυτον. και ειπεν αυτοις υμεις εστε οι δικαιουντες εαυτους ενωπιον των ανθρωπων ο δε θεος γινωσκει τας καρδιας υμων οτι το εν ανθρωποις υψηλον βδελυγμα ενωπιον του θεου εστιν. ο νομος και οι προφηται εως ιωαννου απο τοτε η βασιλεια του θεου ευαγγελιζεται και πας εις αυτην βιαζεται.

ήλιος=η εικόνα - μορφή του θεού στον κόσμο
χρήμα= η εικόνα- μορφή (μέσον κυκλοφορίας) του κακού στον κόσμο

Χ-Α-Ρ-Υ-Β-Δ-Ι-Σ: χρυσία + ΒΔ
χρυσία= κοσμήματα χρυσά, θησαυρός σε χρυσό, πλήθος χρυσού σε βάρος και όγκο και επομένως η χαρυβδις προσφέρει στους ΟΠΑΔΟΥΣ-ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΗΣ πολύ χρυσό πολύ χρήμα αλλά και πολύ ΚΡΙΜΑ!
Β=βάρος
Δ=δισυνθετότητα
το μεν βάρος όταν το κουβαλά κανείς στην γη αυτό είναι κουραστικό βασανιστικό εξουθενωτικό και ανυπόφορο και βέβαια αυτό είναι εκ του κακού διότι μόνον το κακό κουράζει και εξουθενώνει-φθείρει-διαφθείρει και η δε δισυνθετότητα είναι ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

λέγει ο χριστός για το δικό του βάρος-φορτίο που θα έχει ο άνθρωπος αν τον ακολουθήσει ή τον ακολουθεί: Ματθ. 11:28-30 δευτε προς με παντες οι κοπιωντες και πεφορτισμενοι καγω αναπαυσω υμας. αρατε τον ζυγον μου εφ υμας και μαθετε απ εμου οτι πραος ειμι και ταπεινος τη καρδια και ευρησετε αναπαυσιν ταις ψυχαις υμων. ο γαρ ζυγος μου χρηστος και το φορτιον μου ελαφρον εστιν.

ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΤΗΣ=ΚΑΛΟΝ + ΚΑΚΟΝ =συνθέτουν-συγκροτούν αμειγώς πνευματικώς το εγώ (σ-ψ-υ-δ) :

το καλόν είναι ενάρετον και συνεπώς πάνοπλον για να αντιμετωπίσει το κακόν και τον κόσμο-δυσκολίες-προβλήματα-αντιξοότητες (ομιλούμε πάντοτε για το καλόν στον άνθρωπο και τον κόσμο όπου κυριαρχει το κακόν και άρχων του κόσμου ο διάβολος) και συνεπώς το καλόν και ο καλός άνθρωπος δεν έχει φόβο- ανησυχία- ενοχές βάρος απο διάπραξη κακού και εγκλημάτων- αμφιβολία για την οδό την ζωή την αλήθεια που ακολουθεί αλλά τουναντίον πορεύεται με πίστη αγάπη εμπιστοσύνη ελπίδα στον θεό και εργάζεται υπέρ του καλού και της ηθικής. 

το κακόν είναι η κακία και αυτή αύτη η διαφθορά η οποία συνεχώς και εξακολουθητικά παρασύρει τον άνθρωπο πτωτικά σε πτώση-έκπτωση απο τον διαφαινόμενο δρόμο ζωή του καλού.το κακό είναι εγκληματικό ασυνείδητο ανεύθυνο και καταστροφικό- θανατηφόρο αλλά και παρέχει στους οπαδούς-ακόλουθους του τα πάθη τις κακές επιθυμίες τις κάθε λογείς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απο ποτά ναρκωτικά πορνία κακή επιθυμμία πονηρία δελεαστικό πειρασμό μοιχία υποκρισία ψευδολογία ιδιοτέλεια ατομικό συμφέρον πλούτο αποκτήματα περιουσίες κλπ και προκειμένου κάποιος άνθρωπος να έχει όλα αυτά το "αγαθά και καλά" (ουσιαστικά αυτά τα βαρύδια) είναι έτοιμος να ενδώσει και προδώσει τον δρόμο του καλού και της αρετής-ηθικής (που είναι αγώνας και άσκηση και μοναξιά και νηστεία και στέρηση ειδικά τον πρωτο καιρό κλπ) με όλες βέβαια τις πνευματικές και κυριολεκτικές επιπτωσεις και κακές προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του, αφού επέλεξε τον δρόμο του κακού. 

η δισυνθετότης είναι το βάρος στην ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι το χρεωμένον υπόχρεον χρέος και έργο-αποστολή-πεπρωμένο του στον κόσμο δηλαδή το πως θα νικήσει την δισυνθετότητα του (άρσις του κακού) και να οδηγηθεί στην ισόρροπη-σύμμετρη και ηθικοπνευματική απλοποίηση της δισυνθετότητος του μέσα απο την ολοκληρωτική μετουσίωση του κακού του (υλικά-ψυχικά-διανοητικά-πνευματκά).

ΧΑΡΥΒΔΙΣ= ΧΡΥΣΙΑ + Β Δ

χρυσία= κοσμήματα-χρυσός-πλούτος-περιουσία
Β=βάναυση Βία (εναντίον ανθρώπων-για να τους εκμεταλλευτεί- επιβληθεί- ληστεύσει κλπ)
Δ=δυσβάστακτη Δουλεία-δέσμευση (επιβολή- αδικία στους ανθρώπους με σκοπό την εκμετάλλευση- υποδούλωση τους) 

χρυσία-χρυσός-χρήματα=Β=βεελζεβούλ (ο θεός της ρυπαρότητας-βρωμιάς-ο σατανάς-ενάντιος) και Δ=διάβολος (διαβάλλει-κατηγορεί-είναι ο κατήγορος του ανθρώπου σε κάθε άνθρωπο και κατήγορος του θεού προς τους ανθρώπους) .

η χάρυβδις ενέχει μέσα της το πνεύμα του κακού αλλά και την δυνατότητα μετουσίωσης του σε πνεύμα καλού, όπως ακριβώς γίνεται με το εγώ-άνθρωπος:

Χ-α-ρ-υ-β-δ-ι-ς= βία
Χ-ά-ρ-υ-β-δ-ι-Σ=βαρύδι και Χ=δισυνθετότητος (το βαρύδι είναι το κακό και το Σ=σιός =θεός =το καλόν και Χ=η αμειγής συγκρότηση καλού-κακού του εγώ-άνθρωπος)
Χ-α-ρ-υ-β-δ-ι-ς= άρσι Χ=δισυνθετότητος δια του Υ=υπομονή προς το κακόν και του Β=βίωση-βούληση του καλού και του Δ=διάκριση των δύο καλού και κακού και διαχωρισμός τους έτσι ώστε να επιλέγεται ξεκάθαρα το καλόν και να απορρίπτεται το κακόν)
Χ-ά-ρ-υ-β-δ-ι-ς= ύβρις=είναι η βλασφημία κατα του αγίου πνεύματος η οποία προσδιορίζεται-συντελείται απο την επιλογή εκ μέρους του ανθρώπου του Χ= Χρήματος (αναλήθεια) και της Α=αυτοπροβολής (δόξα-φήμη) και του Δ=διαχωρισμού μου απο τους άλλους (επειδή εγώ-ο εκλεκτός έχω άλλο συμφέρον, ιδιοτελές και όχι συλλογικό-κοινωνικό-αλληλεγγύης κλπ. απο τους άλλους-τους συνανθρώπους μου) .  
κλπ. κλπ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: